Penyokong

Mendaki keluar dari Paradigma lama
"OrphanCare sedang berusaha untuk mengubah kepercayaan, sikap dan dasar kerajaan semasa dengan menyokong dan meningkatkan kesedaran tentang pengabaian bayi dan deinstitutionalisation kanak-kanak."

Jenis Bengkel

Ceramah Kesihatan Reproduktif OrphanCare

Program Kesedaran Kesihatan Reproduktif OrphanCare telah dibangunkan dengan kerajaan dalam objektif yang sama untuk membantu belia memahami dengan lebih baik dan membentuk hubungan yang saling menghormati, sihat dengan badan mereka sendiri dan setiap badan lain.

Untuk siapa?

  • Pelajar di sekolah menengah, kolej & universiti.
  • Belia dari 18 tahun ke atas. Ibu bapa digalakkan untuk menyertai bersama.
Latihan Ibu Bapa Angkat yang Berpotensi

Pasukan profesional mahir kami menggunakan amalan terbaik antarabangsa untuk diterima pakai untuk memberikan sokongan pakar sepanjang proses penerimaan serta latihan Ibu Bapa Angkat Berpotensi. Semua bakal ibu bapa angkat mesti melengkapkan program latihan wajib 1 hari apabila mereka memohon. Latihan ini menguruskan jangkaan dengan keibubapaan dan mengambil anak angkat.

Untuk siapa?

  • Ibu bapa angkat yang berpotensi yang sedang melalui proses pengambilan anak angkat dengan OrphanCare.
Webinar Kesedaran Deinstitutionalisation

Webinar anjuran pasukan DI ini adalah untuk meningkatkan kesedaran mengenai deinstitutionalisation & reintegration. Objektifnya adalah untuk mewujudkan pemahaman yang lebih baik kepada peserta supaya mereka boleh menjadi "penghalang" kepada anak-anak di pusat mereka sekiranya ibu bapa mempunyai niat untuk meletakkan mereka di institusi.

Untuk siapa?

  • Pusat & institusi penjagaan kanak-kanak.
  • Korporat/Pembiaya institusi.
  • Syarikat korporat atau ibu bapa yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai DI.
Previous slide
Next slide

Acara Kami

Sarah

Majlis Makan Malam Kiwanis Malaysia

Pada majlis makan malam Anugerah Ibu Kiwanis anjuran Kiwanis Malaysia baru-baru ini, OrphanCare dengan bangganya menaja halaman dalam Buku Program Cenderamata. Majlis khas ini meraikan ibu-ibu yang membesarkan anak-anak berkeperluan

Baca Lagi »
16/05
2024
All Day

Misi OrphanCare Berkongsi Semasa Minggu Kesihatan Fomema

30/05
2024
12:00 AM - 12:00 AM

Johnson’s Baby Bekerjasama dengan OrphanCare untuk Kali Kedua

20/04
2024
8:00 AM - 5:00 PM

Majlis Makan Malam Kiwanis Malaysia

Mari Bercakap!

Jika anda berminat untuk melakukan acara pengumpulan dana atau mana-mana ceramah atau bengkel kami, hubungi kami. Kami gembira dapat bekerjasama dengan anda!