HSBC

Tahun Pembiayaan: 2015-2017

Yayasan HSBC komited untuk menyumbang kepada kemakmuran jangka panjang komuniti yang mereka beroperasi. Mereka menyokong perkongsian yang membantu orang dan komuniti berkembang maju. Di samping menyediakan sokongan komuniti yang berterusan, mereka komited dalam menyediakan bantuan kewangan dan lain-lain sebagai tindak balas kepada cabaran yang tidak diduga dan tiba-tiba termasuk bencana alam, krisis kemanusiaan dan pandemik.

Mengenai Perkongsian

HSBC telah bekerjasama dengan badan amal dan NGO tempatan untuk menyokong dan membela nasib masyarakat yang kurang bernasib baik melalui sumbangan dan latihan kemahiran mereka. Yayasan telah menyediakan bantuan kewangan dari tahun 2015 hingga 2017 kepada OrphanCare untuk program-program kesedaran.

Kesannya

Dengan bantuan HSBC, OrphanCare dapat menganjurkan banyak acara dan ceramah untuk meningkatkan kesedaran mengenai misi kami dalam membantu mengubah pemikiran masyarakat terhadap anak yatim, menyedari bahawa kanak-kanak tidak boleh ditinggalkan secara kekal di rumah anak yatim yang sepatutnya benar-benar 'transit mata' sebelum mereka ditempatkan bersama keluarga yang boleh membawa mereka dalam struktur keluarga yang betul.

Seterusnya Seterusnya

Borang Sumbangan

Terima kasih atas kebaikan anda. Sumbangan anda akan memastikan kesan positif terhadap kehidupan kanak-kanak dan orang muda di Malaysia.

Bagaimana anda ingin menderma?