Yayasan Hong Leong

Tahun Pembiayaan: 2013-2018

Diperbadankan pada tahun 1992, Yayasan Hong Leong adalah sebuah yayasan korporat yang dibiayai oleh sumbangan daripada syarikat-syarikat Kumpulan Hong Leong. Mereka percaya dalam membolehkan dan memperkasakan orang untuk menjalani kehidupan yang produktif supaya mereka dapat dihimpal dari kemiskinan dan mempunyai kualiti hidup yang lebih baik.

Mengenai Perkongsian

Dengan sebahagian daripada misi mereka adalah untuk memudahkan perkongsian pintar dengan badan amal, NGO dan organisasi komuniti untuk meneruskan mandat dermawan Yayasan, mereka telah secara berselang-seli membiayai perbelanjaan operasi OrphanCare sejak tahun 2018.

Kesannya

Perkongsian mereka telah membolehkan kami meneruskan matlamat dan objektif kami dalam menyediakan kehidupan yang lebih baik untuk semua bayi 'berisiko' yang telah kami selamatkan dan kanak-kanak di institusi yang telah dihidupkan semula kepada keluarga atau keluarga angkat mereka.

Seterusnya Seterusnya

Borang Sumbangan

Terima kasih atas kebaikan anda. Sumbangan anda akan memastikan kesan positif terhadap kehidupan kanak-kanak dan orang muda di Malaysia.

Bagaimana anda ingin menderma?