Penyokong

Memanjat keluar dari Paradigma lama
"OrphanCare sedang berusaha untuk mengubah kepercayaan, sikap dan dasar kerajaan semasa dengan menyokong dan meningkatkan kesedaran mengenai pengabaian bayi dan penyahsulitan kanak-kanak."

Jenis Bengkel

Ceramah Kesihatan Reproduktif OrphanCare

Program Kesedaran Kesihatan Reproduktif OrphanCare telah dibangunkan dengan kerajaan dalam matlamat yang sama untuk membantu belia lebih memahami dan membentuk hubungan yang saling menghormati dan sihat dengan badan mereka sendiri dan badan-badan lain.

Siapa itu?

  • Pelajar di sekolah menengah, kolej dan universiti.
  • Belia dari 18 tahun dan ke atas. Ibu bapa digalakkan untuk bersama- sama.

Latihan Ibu Bapa Angkat Yang Berpotensi

Pasukan profesional kami yang mahir menggunakan amalan terbaik antarabangsa untuk diterima pakai untuk memberikan sokongan pakar sepanjang proses pengangkatan serta latihan Ibu Bapa Angkat Berpotensi. Semua bakal ibu bapa angkat mesti melengkapkan program latihan wajib selama 1 hari apabila mereka memohon. Latihan ini menguruskan jangkaan dengan keibubapaan dan mengambil anak angkat.

Siapa itu?

  • Ibu bapa angkat yang berpotensi yang sedang melalui proses pengangkatan dengan OrphanCare.

Deinstitutionalisation Awareness Webinar

Webinar yang dianjurkan oleh pasukan DI ini adalah untuk meningkatkan kesedaran mengenai deinstitutionalisation &reintegration. Tujuannya adalah untuk mewujudkan pemahaman yang lebih baik kepada peserta supaya mereka boleh menjadi "penghalang" kepada kanak-kanak di pusat mereka sekiranya ibu bapa mempunyai niat untuk meletakkan mereka di institusi tersebut.

Siapa itu?

  • Pusat jagaan kanak-kanak & institusi.
  • Korporat/Pendana institusi.
  • Korporat atau ibu bapa yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai DI.

Sebelumnya
Seterusnya

Aktiviti Kami

Syafinaz

Sikit-Sikit Olyra

Dua usahawan muda telah berhubung dengan kami untuk bekerjasama dalam membuat set hadiah yang dipanggil Bundle Kehamilan untuk ibu kandung kami. Mereka melakukan pekerjaan yang besar dalam membuat

Baca Lagi »
Syafinaz

Penaung Baru CSR Malaysia

CSR Malaysia, syarikat bukan berasaskan keuntungan telah melantik Pengerusi kami, Tan Sri Faizah Mohd Tahir sebagai Penaung Kehormat mereka yang baharu. Pengiktirafan hebat ini diberikan kepada Pengerusi kami untuk masa lalu dan

Baca Lagi »
Syafinaz

Pelancaran PandaMart Salak Tinggi

FoodPanda melancarkan PandaMart baru mereka, sebuah pasar raya di bawah FoodPanda di Salak Tinggi! Pada majlis itu, PandaMart meraikan dengan mengadakan acara amal. Salah seorang duta jenama, Aishah

Baca Lagi »
29/11
2021
8:00 PAGI - 12:00 TENGAHARI

Pelancaran PandaMart Salak Tinggi

Mari kita bercakap!

Jika anda berminat untuk melakukan acara pengumpulan dana atau mana-mana ceramah atau bengkel kami, hubungi kami. Kami amat berbesar hati untuk bekerjasama dengan anda!
Borang Sumbangan

Terima kasih atas kebaikan anda. Sumbangan anda akan memastikan kesan positif terhadap kehidupan kanak-kanak dan orang muda di Malaysia.

Bagaimana anda ingin menderma?