Kamibersama anda dari awal hinggaakhir

Kami menyediakan sokongan dan membantu wanita hamil dalam krisis dan memudahkan pengangkatan dan pembangunan semula di Malaysia

Visi kami adalah dunia di mana kanak-kanak tidak lagi mengalami penjagaan institusi atau menghadapi ancaman terhadap kelangsungan hidup mereka.

Menetas Bayi

Tempat yang selamat untuk bayi anda

Kami menggalakkan pasangan, wanita atau sesiapa sahaja yang memerlukan bantuan dengan kehamilan yang tidak dirancang untuk menghubungi kami atau meninggalkan bayi mereka yang baru lahir pada penetasan bayi 24 jam kami. Kami juga sangat mengesyorkan walk-in dan yakin, tidak akan ada penghakiman. Kami boleh membantu anda.

Deinstitusialisasi

Anak-anak layak lebih baik

Deinstitusialisation (DI) adalah proses memindahkan kanak-kanak dari institusi dan rumah anak yatim melalui reintegrasi dan pengangkatan. Kanak-kanak yang tinggal di institusi dilucutkan hak untuk membesar dalam keluarga. Deinstitutionalisation (DI) adalah cara untuk mengembalikan hak itu.

Penggunaan

Anak-anak layak lebih baik

Kami membantu pasangan di Malaysia mengemudi proses pengangkatan. Kami juga akan membantu memudahkan perjalanan pengangkatan anda dari awal hingga akhir. Di OrphanCare, terdapat tiga jenis pengangkatan dan kami boleh membantu anda memadankan dengan anak-anak masa depan anda. Marilah kita membimbing anda untuk memulakan perjalanan pengangkatan anda.

Penyokong

Memanjat keluar dari Paradigma lama

Peningkatan advokasi dan kesedaran adalah aktiviti utama di OrphanCare. Kami menggunakan pengetahuan yang diperoleh melalui perkhidmatan kami untuk menyokong dasar dan amalan. Kami menganjurkan ceramah Kesihatan Reproduktif untuk belia, webinar untuk mendidik di DI serta Latihan Ibu Bapa sebagai sebahagian daripada program pengangkatan kami.

Kaunseling

Kami komited untuk membantu

OrphanCare menyediakan kaunseling kepada pelanggan terpilih seperti kanak-kanak dan keluarga mereka yang sedang dalam proses reintegrasi serta gadis-gadis muda dan wanita yang menghadapi kehamilan yang tidak dirancang. Kaunseling membantu pelanggan menghadapi keadaan yang berpotensi sangat tertekan. Berkongsi kebimbangan boleh melegakan kebimbangan dan perasaan tidak selesa yang lain. Jika anda berada di bawah kategori pelanggan kaunseling kami dan memerlukan bantuan, kami mungkin dapat membantu anda.

Mari kita bercakap!

Beritahu kami jika anda mempunyai sebarang soalan lanjut mengenai menetas bayi atau proses pengangkatan.

Talian Bantuan Sokongan 24 Jam

Percuma, Sangat sulit, Bukan penghakiman, Menerima wanita dan perempuan dari semua latar belakang

Kami di sini untuk menyokong anda

Borang Sumbangan

Terima kasih atas kebaikan anda. Sumbangan anda akan memastikan kesan positif terhadap kehidupan kanak-kanak dan orang muda di Malaysia.

Bagaimana anda ingin menderma?