Dalam Berita

OrphanCare di Akhbar
Tarikh Berita
  • Semua
  • 2021 (23)
  • 2020 (14)
  • 2022 (5)
25 Jan 2022
Berita Harian Online
Baby Hatch kami keluar di Berita Harian dengan lebih banyak perkongsian mengenai kerja kami. Kami berharap untuk mendapatkan menulis konsisten tentang pekerjaan kami dengan mereka.
Baca Berita
1 Disember 2022
Bernama
OrphanCare dipaparkan dalam program BERNAMA TV yang dipanggil Darah Muda. Program ini berkongsi tentang keadaan sosial semasa untuk memperkasakan belia dan lain-lain. Ia ditayangkan pada waktu perdana pada jam 8.30 malam bertajuk: "Inspirasi Activis Muda".
Baca Berita
27 Mei 2022
Rizab Malaysia
Bank Islam sasar kutipan RM1b melalui Sadaqa House yang bertujuan memberi manfaat kepada anak-anak yatim di seluruh negara melalui program Dari Cradle hingga Graduasi
Baca Berita
4 Jan 2022
Berita Harian Online
Perkongsian berterusan diperlukan untuk mewujudkan lebih banyak kesedaran mengenai Baby Hatch dan mengurangkan persepsi negatif masyarakat mengenai Baby Hatches.
Baca Berita
4 Jan 2022
Berita Harian Online
Berita Harian menyebut tentang kesihatan reproduktif yang kita lakukan secara aktif kepada belia terutamanya di universiti dan kepentingan perkongsian seperti ini kepada masyarakat.
Baca Berita
15 Okt 2021
Artikel Laman Kehidupan
LifeSiteNews.com adalah perkhidmatan internet bukan keuntungan yang didedikasikan untuk isu-isu budaya, kehidupan & keluarga. Its laporan dan halaman maklumat digunakan oleh pelbagai organisasi dan penerbitan di seluruh Amerika Utara & di peringkat antarabangsa. Baru-baru ini diterbitkan tentang menetas bayi kita, mendapatkan maklumat daripada artikel mengenai hatch kami dalam akhbar The SUN.
Baca Berita
27 Feb 2021
Malaysia Percuma Hari Ini
Sebuah artikel di Free Malaysia Today menyebut tentang Baby Hatch kami bertajuk "Jangan Salahkan Ibu untuk Pembuangan Bayi". Ia adalah kenyataan yang dibuat oleh Presiden Perikatan Advokasi Hak Reproduktif Malaysia Dr Subatra Jayaraj yang meminta dasar-dasar yang tidak berasas dan tidak berasas untuk menyokong kanak-kanak perempuan dan ibu remaja. Ia turut disokong oleh Pesuruhjaya Suhakam Sarawak Madeline Berma.
Baca Berita
25 Okt 2021
Malaysia Percuma Hari Ini
Free Malaysia Today memaparkan kenyataan bekas Menteri Undang-Undang Zaid Ibrahim mengenai perlu mempunyai lebih banyak menetas bayi.
Baca Berita
25 Apr 2021
The STAR
Dengan berita baru-baru ini mengenai sindiket pengangkatan haram yang ditangkap oleh pihak berkuasa, STAR menemubual OrphanCare untuk mendapatkan gambaran yang lebih jelas mengenai proses pengambilan anak angkat kami dan Baby Hatch. Itu adalah tulisan yang baik dengan fakta dan informasi yang baik.
Baca Berita
29 Apr 2021
Harian Metro
Untuk ulang tahun ke-10, Alpha IVF &Women's Specialist, telah bekerjasama dengan Yayasan Nurjiwa, sebuah NGO di bawah Dato Seri Siti Nurhaliza dan melancarkan kempen yang dinamakan "Perfect 10 Perfect Love". Kempen ini adalah untuk mengumpul dana bagi menyokong penyahsulinan. OrphanCare adalah benefisiari kempen ini.
Baca Berita
16 Nov 2021
Impak Wiki
Wiki Impact, platform dalam talian yang didedikasikan untuk mewujudkan kesan dalam isu-isu yang penting, menonjolkan organisasi yang didorong oleh impak dan pembuat perubahan. Penulisan ini termasuk Deinstitutionalisation yang telah diketengahkan dengan banyak.
Baca Berita
22 Julai 2021
The STAR
THE STAR menerbitkan wawasan kami mengenai Keadilan untuk Bella di mana kami sangat berkongsi pandangan kami tentang kes itu dan mengapa OrphanCare berjuang untuk deinstitusi untuk diiktiraf dan diterima.
Baca Berita